In memoriam Csizmadia István

Emlékezzünk

 

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége megrendüléssel értesült arról, hogy a megyei horgász mozgalom kiemelkedő egyénisége Csizmadia István hátrahagyva szeretteit, barátait, horgásztársait, és ez év októberében az örök horgászvizekre távozott.  

István több mint egy évtizeden keresztül szervezte a megyei ifjúsági nyári horgász táborokat. A pedagógusoknak járó nyári szabadságának egy részében a horgászmozgalom ügyében serénykedett. Amikor kellett a Vasutas Horgászegyesület munkáját koordinálta, amikor kellett a Szövetség Intéző Bizottságában tevékenykedett fáradhatatlanul.

Munkásságát leginkább Seneca szavaival tudnám érzékeltetni: ”aki elmulasztja a pillanatokat, végül elmulasztja egész életét. Az élet, akár egy pillanat: mulandó, s miért ne élnénk szépen a kicsit, ha abból áll össze az egész?”

István egész életében szépen élte meg ezeket a pillanatokat, amelyek megadattak neki. Derűs, célirányos, életvidám ember volt. Odaadással irányította a Vasutas Horgászegyesületet.  Élete nagy részét a horgászmozgalomnak szentelte. Egyéniségét, pozitív kisugárzását megőrizte munkájának és betegségének legnehezebb napjaiban is.

Munkádnak adózva búcsúzik Tőled a Megyei Horgászmozgalom valamennyi tagja.
Nyugodj békében! Emléked megőrizzük.

 

                                                                                Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?