PÁRBESZÉD A MAGYAR HORGÁSZAT JÖVŐJÉRŐL

Utóljára frissítve 2018. március 01. 06:28

A FEHOVA második napján is jelentős, a horgászokat érintő eseményre került sor. Dr. Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott és dr. Szűcs Lajos közös sajtótájékoztatójukon bemutatták az azt online kérdőívet, melynek segítségével a horgászok véleményét várja a kormány az őket és a horgászatot érintő elképzelésekről, javaslatokról.

Dr. Nyitrai Zsolt elmondta, hogy az online párbeszédben az érdeklődők március 8-ig vehetnek részt. A horgaszokert.kormany.hu lapon hat kérdés támogatását vagy elutasítását lehet jelezni, köztük egyebek mellett azt, hogy induljon-e program a magyarországi vizek halgazdagságának visszanyerésére, a gyermekek ismeretszerzésére és a családok bevonására, kapjanak-e kiemelt állami támogatást a horgász szervezetek, vagy vezessék-e be az egységes “Magyar Horgászkártyát”, illetve mi legyen a horgászvizsga sorsa. Egyidejűleg kiadásra került egy újabb, az eddigi eredményeket bemutató tájékoztató anyag is.
Dr. Szűcs Lajos megjegyezte, hogy a közös munka és az együttgondolkodás teremtett alapot a gyakorlatban is jól működő párbeszéd folytatására. A tegnapi napon bejelentett igen jelentős, a horgászoknak kedvező kormányzati döntések megszabták az irányt, most a súlypontok közös kialakítása, a gyakorlati végrehajtás rangsorolása, az ehhez szükséges döntések mielőbbi, közös kialakítása a cél. Mivel a MOHOSZ-nak is nagyon fontos a horgászok véleménye, ezért külön is megkért minden érintettet, hogy használják ki a lehetőséget, s a kérdőívre adott, mindössze pár perces ráfordítást jelentő válaszaikkal így legyenek részesei a jövő közös alakításának!

Párbeszéd a magyar horgászat jövőjéről

Magyarország Kormánya 2010-ben úgy döntött, hogy megvédi a hazai vizek élővilágát, majd következetes jogalkotással mindennek meg is teremtette az alapjait. Ebben a munkában a horgász szervezetek is fontos szerepet kaptak, így mára a Magyar Országos Horgász Szövetség a Kormány valódi, stratégiai partnerévé vált.

Forrás: MOHOSZ, KORMANY.HU

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..