Tájékoztató a 2018. évi horgászathoz szükséges okmányokról

Tájékoztatás

 Örömmel értesítjük horgásztársainkat, hogy a 2018. évi horgászathoz szükséges okmányok kiadása a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége részéről 2018. február 13.-án befejeződött, így minden horgásztársunk a forgalmazási helyeken – ami az esetek többségében a horgászegyesületek ügyintéző helyei – ki tudja váltani a horgászathoz szükséges okmányokat.

Amennyiben a forgalmazási helyen nincs elegendő okmány azt a forgalmazók előzetes egyeztetés alapján tudják pótolni a Szövetségi irodából szerda kivételével – ekkor az ügyfélfogadás szünetel – bármelyik napon.

Szeretnénk segíteni azon leendő horgászoknak, akik még nem rendelkeznek a horgászathoz szükséges okmányokkal, hogy mi a teendőjük:

Horgászengedély kiváltása gyerekeknek

A 18 év alatti horgászoknak két csoportja van:

Gyermek horgász: 3 éves kortól 15. életévét az adott év december 31-ig be nem töltő személy. Nem kell vizsgát tenni, és egyesületi tagság sem szükséges. Felnőtt horgász jelenlétében és felügyeletével korlátozott feltételekkel, felszelésekkel (1 bottal és egy darab max. 3 ágú horoggal) horgászhat és a kifogott halból is kevesebb a megtartható.

Ifjúsági horgász: a 15. életévét betöltött, de 18 évnél fiatalabb horgász, az engedély megszerzéséhez vizsgát kell tenni. 

Ifjúsági horgász, ha még nem vizsgázott, akkor a vizsgadíj és a vizsga bizonyítvány 1.000 Ft. A vizsga időpontok megtalálhatóak a www.hajdu-horgasz.hu oldalunkon.

Horgászengedély kiváltása felnőtteknek:

Felnőtt horgász, ha még nem vizsgázott, akkor a vizsgadíj és a vizsga bizonyítvány 3.500 Ft. A vizsga időpontok megtalálhatóak a www.hajdu-horgasz.hu oldalunkon.

A horgász vizsgát követően a forgalmazási helyen az alábbi kiadások várhatóak:

Egységes állami horgászokmány, ami egybe van horgászjeggyel és a fogási naplóval: 2.200 Ft.

Egységes szövetségi hozzájárulás: általánosan 2.000 Ft, ettől eltér a kedvezményes, amibe beletartoznak az ifjúsági, 70 év felettiek, a nők és a fogyatékkal élők részükre 1.000 Ft.

Egyesületi tagdíj: ez egyesületenként eltérő lehet, de minimum 2.000 Ft.

Horgászigazolvány ára, ha még nincs, vagy betelt: minimum 530 Ft.

A fent felsorolt okmányok birtokában lehet kiváltani a területi engedélyeket, ami egy vagy több vízterületen való horgászatra jogosítja fel a horgászt. A 2018. évi területi engedélyek árai megtalálhatóak a www.hajdu-horgasz.hu oldalunkon.

Újból felhívjuk minden horgászni kívánó személy figyelmét arra, hogy 2018. január 01.-től minden vízen csak és kizárólag állami horgászjegy birtokában lehet horgászati tevékenységet folytatni.

Debrecen, 2018. február 13.

Tisztelettel:       Cserepes Norbert Ernő

                                ügyvezető elnök

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?