A horgász szezon közeledtével egyre többen vizsgáznak horgászati ismeretekből

Utóljára frissítve 2018. április 12. 16:56

Harminckét kérdéses tesztből és tíz hal felismeréséből áll a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége által szervezett horgászvizsga.

Az eddigi tapasztalatokat összegezve megállapítható, hogy a horgászvizsgára jelentkezők gyermekkortól az idősebb korosztályig vannak, akik a sikeres vizsga reményében megmérettetik magukat.

Elenyésző számban előfordul, hogy valakinek nem sikerül levizsgáznia, de a vizsgára jelentkezők többsége könnyedén tudja teljesíteni a követelményeket. Szövetségünk honlapján a hajdu-horgasz.hu oldalon a horgászvizsga fület megnyitva segítségre állnak a felkészüléshez szükséges horgászvizsga segédanyagok. Ugyan itt megtalálható az előzetesen meghirdetett horgászvizsga időpontok és helyszínek.

A kihelyezett horgászvizsgákat szervező horgászegyesületek többsége vizsga előtt felkészítőt szerveznek.

2018. március 24-én Nádudvaron volt kihelyezett horgászvizsga. Az egyik sikeresen vizsgázó hölgyet Gáll Nóra Gabriellát kérdeztem arról, hogy mondja el a sikeres horgászvizsga „receptjét”. Elmondása szerint párjával jár ki horgászni. Mivel Ő maga is megkedvelte a horgászatot, így jelentkezett a kihelyezett horgászvizsgára. A Szövetség honlapján megtalálható horgászvizsga segédanyagból készült fel. A teszthez szükséges anyagot könnyebben tudta elsajátítani, mint képről felismerni a halakat. Véleménye szerint nem volt nehéz a horgászvizsga.

Ezen a kihelyezett Nádudvari vizsgán összesen harmincnyolc fő vett részt, amiből harmincnégy fő sikeresen vette az akadályt.

Azok, aki sikeres vizsgát tettek, az egész ország területére érvényes vizsgával rendelkeznek, így jogosultak horgászokmányok kiváltására.

 

Debrecen, 2018. március 26.

                       Csengeri Imre
szervezési és kommunikációs munkatárs

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..