ORSZÁGOS VERSENYKIÍRÁSOK 2018.

VERSENYKIÍRÁSOK 2018

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK:

Az országos versenyszabályzat értelmében az egyéni és csapatbajnokságok nyílt, egyéni nevezéses versenyek. Mind az egyéni, mind a klubcsapat valamint az országos csapatbajnokságokon való részvételnek feltétele, hogy a versenyző a jogszabályban előírt érvényes horgászengedéllyel és egyesületének a MOHOSZ valamely tagszervezetéhez való tartozását kifejező ESZH (Egységes Szövetségei Hozzájárulás) bélyeggel, valamint érvényes versenyzői igazolvánnyal, továbbá magyar állampolgársággal és magyar lakcím kártyával rendelkezzenek. A versenyzői engedély kiváltása a www.horgaszjegy.hu weboldalon keresztül lehetséges. (Bővebb információ a www.mohosz.hu oldalon a versenysport kategória alatt található versenyzői engedély menüpontra kattintva.) Valamennyi országos bajnokságon csakis a MOHOSZ tagszövetségeihez tartozó egyesületek tagjai vehetnek részt. A nevezett horgászversenyző a bajnokságon csak akkor indulhat, ha a regisztráció során bemutatja az érvényes versenyengedélyét és a horgászigazolványát, bármelyik igazolvány hiányában a versenyző nem indulhat a bajnokságon.
A megadott nevezési határidők lejárta után és helyszíni nevezést az OVHB nem fogad el. Érvényes az a nevezés, melynek a postai bélyegzési dátuma, az e-mail kelte, a nevezési határidő lejárta előtti. A nevezéseket írásban kérjük megerősíteni, a MOHOSZ címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. , vagy az ovhb@mohosz.hu , csaba.polyak@mohosz.hu e-mail címre küldött levélben. Az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a jelentkező versenyzői engedélyének a számát! Az országos bajnokságok lebonyolítása az érvényben lévő országos versenyszabályzat szerint történik. A nevezési díjat minden verseny esetében a MOHOSZ címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a MOHOSZ-OVHB számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000. Számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető nevét és pontos címét és azt, hogy melyik versenyre adja le nevezését! A nevezési díj magába foglalja a szervezéssel, pályarendezéssel, díjazással kapcsolatos kiadásokat, valamint a versenypályák igénybevételének költségeit, és a kötelező edzésnap, illetve versenynapok területi engedélyeinek árát. A további edzésnapokon a versenyzőknek kell gondoskodniuk a napijegyek megváltásáról. A vonatkozó versenyszabályzatokról a verseny részletes programjáról és a versenyzői engedély kiváltásának rendjéről a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak!

Finomszerelékes Versenykiírás

A Felnőtt OB, a Női OB, a Veterán OB és az Utánpótlás, Feeder, Klubcsapat Feeder OB, Method Feeder OB, Mozgás-és Látássérült Országos Bajnokságokon, valamint a Klubcsapat Országos Bajnokságon a versenyt megelőző utolsó edzésnap kötelező. Az a versenyző, aki alapos indokkal megokolva nem tud eljönni a tréningre, annak gondoskodnia kell róla, hogy valaki helyette horgásszon a kötelező edzésnapon. Ennek elmaradása esetén nem indulhat a versenyen, illetve a következő évi bajnokságon.
Valamennyi országos bajnokságon az edzésnapokra is kisorsolásra kerülnek a szektorok, horgászhelyek.
A Klubcsapat Országos Bajnokságon és az Országos Horgász Csapatbajnokságon az értékelés maximum 25 csapat részvételénél egy szektorban fog történni, 26 csapatlétszámtól két alszektorban történik az értékelés.

LV. FELNŐTT EGYÉNI OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a felnőtt egyéni bajnokságot. A bajnokság két szakaszból áll.
A bajnokság elődöntőjére 2018. május 10-11-12-13-án kerül sor, négy fordulóban, Telekhalom mellett Bánhalmán a Nagykunsági-főcsatornán. Az elődöntőt a Közép-Tisza-Vidéki Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.
Az elődöntőből a legjobb 40 versenyző jut a bajnokság döntőjébe.
A bajnokság döntőjére 2018. augusztus 9-10-11-12-én kerül sor, négy fordulóban, Debrecen mellett, a Látóképi-víztározón. A bajnokság döntőjét a Pontycentrum Horgász Egyesület bonyolítja le.
Az elődöntőre való nevezéseket 2018. április 9-ig kell írásban eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. vagy az ovhb@mohosz.hu email címre. A nevezéskor kérjük megadni a versenyzői engedély számát!
A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2018. július 9-ig kell megküldeniük, a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. vagy az ovhb@mohosz.hu email címre.
Nevezési díj az elődöntőre: 20.000 Ft.
A döntőbe bejutók nevezési díja további: 20.000 Ft.

LV. NŐI OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi női horgász bajnokságot.
A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. Az első szakaszra 2018. június 1-2-3-án kerül sor, a Debrecen melletti Látóképí-víztározón. Az első szakaszt a Pontycentrum Horgász Egyesület bonyolítja le. A második szakaszt 2018. július 13-14-15-én rendezzük meg Bátonyterenyén, a Maconkai-víztározón. A második szakaszt a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le. A nevezéseket 2017. május 23-ig kell írásban eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. vagy az ovhb@mohosz.hu email címre. A nevezéskor kérjük megadni a versenyzői engedély számát!
Nevezési díj: 30.000 Ft.

LV. UTÁNPÓTLÁS OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi utánpótlás bajnokságokat. Az utánpótlás korúak országos bajnokságát három kategóriában rendezi meg. Mindegyik kategóriában legalább hat fő nevezésének kell beérkeznie ahhoz, hogy országos bajnokságot lehessen rendezni.
Korosztály besorolás:
Az utánpótláskorúaknál U25-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31- én nem tölti be a 25. életévét. U20-as korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-én nem tölti be a 20. életévét. U15-ös korosztályú az a versenyző, aki a versenyt megelőző év december 31-ig nem tölti be a 15. életévét, de betölti a 9. évét. A két alsó kategóriából egy szinttel történő feljebb lépés engedélyezett, vagyis ha valaki koránál fogva az U15 kategóriába tartozik, de szívesebben indulna az U20-ban, vagy U20 kategóriába tartozik, de szívesebben indulna U25-ben ezt minden további nélkül megteheti, de csak egyetlen kategóriában nevezhet. A botok maximális hossza: U15: 10,00 m, U20: 11,50 m , U25: 13,00 m.
A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg.

1. szakasz 3 fordulója:
U20 és U25 korosztálynak
2018. április 6-8. Bogyiszló, Holt-Duna. A versenyt a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.
U15-ös korosztálynak
2018. június 22-23-24. Bogyiszló, Holt Duna. A versenyt a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.
2. szakasz 3 fordulója:
U15-U20-U25-ös korosztálynak
2018. július 13-14-15 Bogyiszló, Holt-Duna. A versenyt a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.

A nevezéseket 2018. május 7-ig kell írásban eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ-OVHB címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. vagy az ovhb@mohosz.hu email címre.
Nevezési díj: az U25 és az U20 kategóriában 30.000 Ft.
Az U15 kategóriában nincs nevezési díj, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja.
Korengedménnyel nevezhet 10. életévét be nem töltött gyermek az U15-ös kategóriában, kizárólag a megyei horgászszövetség javaslatára, az általános feltételeknek, a versenykiírásnak és a versenyszabályzatnak megfelelően. A bajnokságon való részvételt kérelmezni kell, az OVHB minden kérelmet egyedileg bírál el.

XVI. VETERÁN ÉS II. MASTERS OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi Országos Veterán – Masters Bajnokságot.
Korosztály besorolás:
A bajnokságra két kategóriában nevezhetnek a versenyzők. Masters 54+ ( a bajnokság évében betölti az 54. évét és legfeljebb 64 éves) és Veterán 64+ éves (a bajnokság évében betölti a 64. évét) A bajnokságot két szakaszban, szakaszonként 3-3 fordulóban rendezzük meg. A botok maximális hossza 11,5 méter.
1. szakasz 3 fordulója:
2018. június 1-2-3. Bogyiszló, Holt-Duna. A versenyt a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.
2. szakasz 3 fordulója:
2018. augusztus 24-25-26. Dunakiliti, Szivárgó-csatorna. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége bonyolítja le.

Nevezési díj: 30.000 Ft.
A nevezéseket 2018. május 07-ig kell eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) vagy az ovhb@mohosz.hu email címre.

XII. MOZGÁS ÉS LÁTÁSSÉRÜLT OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi Országos Mozgás-és Látássérült Horgász Bajnokságot.
A versenyre 2018. szeptember 7-8-9-én kerül sor, három fordulóban, Székesfehérváron, a Palotavárosi horgásztavon. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége bonyolítja le.
Nevezési határidő: 2018. augusztus 06.
Nevezési díj: nincs, a nevezési költségeket a MOHOSZ vállalja
A nevezésnek tartalmaznia kell a versenyző nevét, handicap pontszámát, ennek hiányában a vizsgálat iránti kérelmét, elérhetőségeit, versenyzői engedélyének számát és azt, hogy használ-e valamilyen segédeszközt, ami a horgászhelyét érinti (pl. kerekesszék stb.) A botok maximális hossza 11,5 méter.

LV. ORSZÁGOS HORGÁSZ CSAPATBAJNOKSÁG (OHCSB)

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi Országos Horgász Csapatbajnokság versenyét.
Résztvevői a MOHOSZ tagszövetségeinek csapatai, a csapattagok kijelölésének módját a tagszövetség határozza meg. AZ OHCSB csapatban az a versenyző indulhat, aki az adott megyei bajnokságából kvalifikálja magát a csapatba. A versenyzők a versenyengedély kiváltásakor nyilatkoznak arról, hogy mely szövetség csapatában kívánnak versenyezni. A csapatbajnokság egyetlen osztályban zajlik. Az OHCSB győztese elnyeri az országos csapatbajnok címet. Az OHCSB -on a csapatok összetétele: 4 fő felnőtt, 1 fő női, 1 fő U25-ös korosztályú, 1 fő U20-as korosztályú és 1 fő U15-ös korosztályú versenyző, valamint egy – bármely kategóriájú – tartalék. Lehetőség van 1 fő mozgás-látássérült versenyző indítására, akinek eredménye a következő módon kerül beszámításra. Az OHCSB-n induló MLS versenyzők pontjai akként számítanak bele az eredménybe, hogy az ő szektoreredményük kicserélhető egy másik, attól rosszabb szektor eredményre. Ha valamelyik csapat nem tudott mozgássérült versenyzőt kiállítani, a pontszámának kiszámítása a nullázó versenyzőkhöz hasonlóan történik, és ugyanígy becserélhető.

A versenyre 2018. június 30-július 1-én kerül sor két fordulóban Szegeden, a Maty-éri evezőspályán. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le.
A csapatok névsorát a versenyzői engedélyük számával együt (1 csapatvezető, 1 edző, 4 felnőtt, + 1 tartalék, 1 nő, 1 U25, 1 U20, és 1 U15 korú versenyző 1 MLS versenyző) kérjük a tagszövetségektől legkésőbb 2018. május 30-ig a MOHOSZ-OVHB részére megküldeni.
A felnőtt versenyző lehet bármilyen korú és nemű, feltéve, hogy a bajnokság évének december 31-ig betölti a 18. életévét. A női résztvevő bármilyen korú nő lehet. Az U25-ös mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 25. életévét, de betölti 18. évét, az U20-as ugyancsak mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 20. életévét, de betölti 10. évét, U15-ös ugyancsak mindkét nemből, aki a bajnokságot megelőző év december 31-ig nem tölti be 15. életévét, de betölti 10. évét. A felnőttek között U-15-ös korosztályú versenyző nem szerepelhet, 10. életévét be nem töltött versenyző országos bajnokságon csak az OVHB jóváhagyásával indulhat. A mozgás-és látássérült versenyzőnek rendelkeznie kell az MLS versenyszabályzatban meghatározott orvosi igazolással, amely az igénybe vehető segítséget (handicap pontokat) meghatározza. A versenyidő az OHCSB-on egységesen 4 óra fordulónként minden korosztálynak, kivéve az U15-ös versenyzőket, nekik a versenyidő 3 óra.
A nevezés és a befizetés határideje: 2018. június 30.
Nevezési díj: 80.000 Ft csapatonként. A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak, illetve feltöltjük a www.mohosz.hu weboldalunkra is.

XXVI. KLUBCSAPATOK OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a klubcsapatok 2018. évi országos bajnokságát.
Egy csapat 5 tagból (és egy tartalékból) áll. U-15-ös korosztályú versenyző nem lehet tagja a csapatnak. A klubcsapatokban egy külföldi versenyző szereplése megengedett azzal a feltétellel, hogy a versenyzőnek Magyarországon hivatalos dokumentummal igazolhatóan legalább 5 éve bejelentett lakással és érvényes magyarországi horgászengedéllyel valamint a finomszerelékes versenyszabályzat 2. pontjának megfelelő egyesületi tagsággal kell rendelkeznie. A versenyzők egy évadban csak egy klubcsapatban versenyezhetnek. A klubcsapatok tagjainak ugyanazon egyesület tagjainak is kell lenniük. A verseny háromfordulós. A győztes csapat elnyeri az országos klubcsapat bajnoki címet valamint jogosult képviselni hazánkat a következő évi klubcsapat világbajnokságon.
A bajnokságra 2018. szeptember 20-21-22-23-án kerül sor Szolnokon, az Alcsi Holt-Tiszán található versenypályán. A bajnokságot a Közép-Tisza-Vidéki Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.
A nevezés és a befizetés határideje: 2018. augusztus 20.
Nevezési díj: 75.000 Ft csapatonként.
A csapatok névsorát (1 csapatvezető, 1 edző, 5 + 1 tartalék felnőtt versenyző) kérjük 2018. augusztus 20-ig a MOHOSZ-OVHB részére, az ovhb@mohosz.hu e-mail címre vagy levélben a MOHOSZ címére elküldeni. Az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a versenyzők versenyengedélyének számát!
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak! A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

VIII. FEEDER OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi VIII. Országos Feeder Bajnokságot.
Az Országos Feeder Egyéni Bajnokság nyílt nevezéses egyéni verseny, amely 4 fordulós elődöntőből és egy négy fordulós döntőből áll. A bajnokság végeredményébe az elődöntő és a döntő valamennyi szektoreredménye beleszámít: az elődöntőben elért négy szektorhelyezés valamint a döntő négy fordulójának összesített helyezési száma alapján alakul ki a végső sorrend. A győztes elnyeri a feeder magyar országos bajnoki címet.
A bajnokság elődöntőjére 2018. május 24-25-26-27-án kerül sor, négy fordulóban, Szegeden, a Maty-éri evezőspályán. Az elődöntőt a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le.
Az elődöntőből a legjobb 40 versenyző jut a bajnokság döntőjébe.
A bajnokság döntőjére 2018. július 26-27-28-29-én kerül sor, négy fordulóban, Telekhalom mellett Bánhalmán a Nagykunsági-főcsatornán. Az döntőt a Közép-Tisza-Vidéki Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.
Az elődöntőre való nevezéseket 2018. április 23-ig kell írásban eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. vagy az ovhb@mohosz.hu email címre. A nevezéskor kérjük megadni a versenyzői engedély számát!
A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2018. június 25-ig kell megküldeniük, a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. vagy az ovhb@mohosz.hu email címre.
Nevezési díj az elődöntőre: 20.000 Ft.
A döntőbe bejutók nevezési díja további: 20.000 Ft. A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak!

III. KLUBCSAPATOK FEEDER OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi III. Klubcsapatok Országos Feeder Bajnokságát.
Az Országos Feeder Klubcsapat Bajnokság nyílt nevezéses csapatverseny. Egy csapat 5 versenyzőből áll és lehetőség van egy fő tartalék versenyző nevezésére is. Csapatok jogosultak továbbá 2 fő csapatkapitányt is megjelölni a nevezés során, ennek hiányában a csapatvezetői feladatokat a tartalék versenyző látja el. A klubcsapatokban egy külföldi versenyző szereplése megengedett azzal a feltétellel, hogy a versenyzőnek Magyarországon hivatalos dokumentummal igazolhatóan legalább 5 éve bejelentett lakással és érvényes magyarországi horgászengedéllyel valamint a finomszerelékes feeder versenyszabályzat 2. pontjának megfelelő egyesületi tagsággal kell rendelkeznie. Egy versenyző egy naptári évben csak egy klubcsapatban versenyezhet, a klubcsapatok lehetnek baráti társaságok is, de tagjainak ugyanazon egyesület tagjainak is kell lenniük. A kettős tagság is elfogadott. Az Országos Feeder Klubcsapat Bajnokságot három egymást követő napon megtartott fordulóval rendezzük, amit egy kötelező edzésnap előz meg.
A győztes csapat elnyeri az Országos Feeder Klubcsapat bajnoki címet, valamint jogosult képviselni Magyarországot a következő évi klubcsapat világbajnokságon.

A bajnokságra 2018. szeptember 14-15-16-án kerül sor Kaposváron, a Deseda-tavon. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége bonyolítja le.

A nevezés és a befizetés határideje: 2018. augusztus 13.
Nevezési díj: 60.000 Ft csapatonként.
A csapatok névsorát (2 csapatvezető, 5 felnőtt versenyző) kérjük 2018. augusztus 13-ig a MOHOSZ-OVHB részére, az ovhb@mohosz.hu e-mail címre vagy levélben a MOHOSZ címére küldve. A Klubcsapat Feeder Országos Bajnokságon azok indulhatnak, akik 2018. december 31-ig betöltik a 18. életévüket, de csapatonként 1 fő 18 éven aluli versenyző nevezése lehetséges!
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak! A részletes programot megküldjük a benevezett csapatoknak.

III. METHOD FEEDER OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi III. Országos Method Feeder Bajnokságot.
A bajnokság a nevezők létszámának függvényében 2 vagy 3 alapszakaszból és egy döntőből áll. Az egyes alapszakaszokra a pálya befogadó képességének függvényében 50 fő nevezését tudjuk befogadni. Amennyiben a nevezések száma 2 alapszakasz megrendezését igényli, úgy alapszakaszonként 25-25 versenyző jut tovább a bajnokság döntőjébe, míg ha három alapszakasz megrendezése válik szükségessé, úgy az első 17-17 és 18 versenyző jut a bajnokság 50 fős döntőjébe. Minden alapszakasz két fordulóból és egy versenynapot megelőző kötelező edzésnapból áll, míg a döntő 3 fordulóból, és a versenynapot megelőző kötelező edzésnapból áll. Mind az alapszakaszok, mind pedig a döntő helyszíne a Székesfehérvár melletti Palotavárosi-horgásztó. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége bonyolítja le. Egy versenyző csak egy alapszakaszon vehet részt!
Az első alapszakasz időpontja: 2018. május 26-27.
A második alapszakasz időpontja: 2018. június 23-24. (mivel az első alapszakasz időpontja egybeesik a VIII. Feeder Ob elődöntőjének időpontjával, az esetleg oda is nevezett versenyzők erre az alapszakaszra elsőbbséget élveznek a nevezésnél.)
A harmadik alapszakasz  2018. július 14-15.
A három alapszakaszra 50-50-50 versenyző nevezését tudjuk befogadni.
Döntő: 2018. augusztus 3-4-5.
Nevezési díj az alapszakaszokra: 10.000 Ft
Nevezési határidő: 2018. március 30.
Nevezési díj a döntőre: 15.000 Ft.
Nevezési határidő: 2018. július 23.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak!

XVI. CSÓNAKOS PERGETŐ OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018. évi, XVI. Országos Csónakos Pergető Bajnokságot. A verseny öt fordulóból áll:
Helyszínek:
1. forduló: 2018. május 13. Markazi víztározó, – 2. forduló: 2018. július 15. (esőnap 23.) Kulcs, Duna folyam, – 3. forduló: 2018. szeptember 9. Velencei tó, – 4. forduló: 2018. október 6. Tisza-tó, – 5. forduló: 2018. október 28. Deseda-tó
Valamennyi helyszínen bérelhetők csónakok, de csónakokról a versenyzőknek kell gondoskodniuk! A versenyen párosok indulhatnak. Kizárólag csónakból szabad horgászni az érvényes versenyszabályzat szerint. Az értékelés a fogott halak hosszának összesítése alapján, centiméterben történik.
Elektromos csónakmotorok használata megengedett.
Nevezési díj az öt fordulóra, páronként: 16.000 Ft/forduló, összesen 80.000 Ft
Nevezési határidő: 2018. április 16.
Az országos bajnokságon az vehet részt, aki mind az öt fordulóban indul.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak!

II. PARTI PERGETŐ OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti az II. Parti Pergető Országos bajnokságot. A bajnokság két szakaszból áll.
A bajnokság elődöntőjére 2018. május 5-6-án kerül sor, egy napon, két fordulóban, három különböző helyszínen, melyek a következők: Nagykunsági-főcsatorna, Nádor-csatorna, Sió-csatorna. Az elődöntőket 40 fővel, 20-20 fős szektorokban rendezzük. Az elődöntőre történő nevezéskor kérjük megadni, hogy melyik helyszínre jelentkezik a versenyző. Amennyiben azon a helyszínen már betelt a 40 fős keret, úgy a jelentkezőt értesítjük, hogy mely helyszínre tudjuk fogadni a nevezését. Egy versenyző csak egy helyszínen indulhat az alapszakasz során. Az egyes helyszínekről az első 10-10-10 versenyző jut a 30 fős, 3 fordulós döntőbe.
A bajnokság döntőjére 2018. szeptember 15-16-án kerül sor, két fordulóban, az Zagyván és a Tarnán.

Az elődöntőt a Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége, a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetsége és a Tolna Megyei Horgászok Szövetsége;
a döntőt a Mátrai Pergetők Horgász Sportegyesülete bonyolítja le.

Az elődöntőre való nevezéseket 2018. április 2-ig kell írásban eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. vagy az ovhb@mohosz.hu email címre.
A döntőbe jutott versenyzőknek a nevezésüket 2018. augusztus 6-ig kell megküldeniük, a nevezési díj egyidejű befizetésével a MOHOSZ címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17. vagy az ovhb@mohosz.hu email címre.
Nevezési díj az elődöntőre: 10.000 Ft.
A döntőbe bejutók nevezési díja további: 15.000 Ft.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak!

X. PONTYFOGÓ OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2018.évi, X. Országos Pontyfogó Bajnokságot. A bajnokságot három fordulóban rendezzük meg.

1. forduló: 2018. május 3-4-5-6. Kaposvár, Deseda-tó. A bajnokság ezen fordulóját a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége bonyolítja le.
2. forduló: 2018. május 31-június 1-2-3. Szálka, Szálkai-víztározó. A bajnokság ezen fordulóját a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége bonyolítja le.
3. forduló 2018. június 28-29-30-július 1. Bátonyterenye, Maconkai-víztározó. A 3. fordulót a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő-és Sporthorgász Egyesület (BSHE) bonyolítja le.
A fordulók időtartama 72 óra! Minden forduló a kiírásban szereplő első nap 12.00 órakor kezdődik és a kiírásban szereplő utolsó nap 12.00 óráig tart.
A nevezés és befizetés határideje: 2018. április 2.
A bajnokság minimum 10 szabályszerűen nevezett páros részvételével kerül megrendezésre. Amennyiben a bajnokságot az indulók ennél kisebb létszáma miatt nem lehet megrendezni, akkor, és csak abban az esetben, a MOHOSZ-OVHB a nevezési díjat visszautalja.
Nevezési díj: a három fordulóra összesen 80.000 Ft/ páros.
A páros és azon belül a két versenyző nevét, a tartalék versenyző (ha van) telefonszámát, egyikük e-mail címét kérjük a fenti határidőig a MOHOSZ részére, az ovhb@mohosz.hu e-mail címre, vagy levélben a MOHOSZ címére küldeni (Bp.1124 Korompai u.17.).
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak!

XII. MŰLEGYEZŐ OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a XII. Országos Műlegyező Bajnokságot. A bajnokságot három fordulóban rendezzük meg, az alábbi helyszíneken:
1. forduló: Miskolc, Hámori-tó (Csónakos forduló) április 28.
2. forduló: Lukácsháza – Abért I. tó (tavi) szeptember 15. délelőtt
3. forduló: Lukácsháza, Gyöngyös-patak (folyóvízi) – szeptember 15. délután
A nevezési díj: 15.000 Ft, melyet egy összegben a nevezéssel egy időben kérjük befizetni. Nevezési határidő: 2018. március 26.
A vonatkozó szabályokról és a verseny részletes programjáról a nevezők a www.mohosz.hu weboldalon tájékozódhatnak!

LIX. CASTING OB

A MOHOSZ Elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a LIX. Országos Casting Bajnokságot. A bajnokságra 2018. szeptember 29-30.-án a MOHOSZ Agárdi horgásztanyája melletti nyílt, füves területen kerül megrendezésre. Szállás foglalható az MOHOSZ Agárdi Horgászüdülőjében. A bajnokságra minden casting iránt érdeklődő horgászt várunk, számukra szeptember 29.-én a tréning napon világbajnok casting sportolóink tartanak képzést, bemutatva a sportág versenyszámait.
A bajnokságra szeptember 30-án kerül sor.
A bajnokságra nevezési díj nincs.

Forrás: MOHOSZ

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..