Horgászversenypálya karbantartása a Keleti főcsatorna partján

Utóljára frissítve 2018. május 08. 07:36

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének célja, hogy Keleti főcsatorna Balmazújvárosi szakaszán kialakított versenypályán színvonalasabb horgászati lehetőséget biztosítson az oda látogató horgászoknak.

A versenypálya ismertsége növekszik, egyre több horgász látogatja ezt a szakaszt. 2017 évben a Keleti főcsatorna II. szakaszára – ami magába foglalja a versenypálya szakaszt is – 402 db éves, 44 db. kedvezményes, 48 db. heti és 559 db. napi területi engedélyt váltottak a horgászni vágyók.

Az eladott területi engedélyek számához igazodó mennyiségben és fajösszetételben évente több alkalommal végez haltelepítést Szövetségünk.

A már meglévő horgászhelyeken 2018. április 25-én partkaszálás és nádvágás történt így is biztosítottabb a megtisztított horgászállásokon a horgászat.

Cserepes Norbert Ernő a Szövetség ügyvezető elnöke elmondta, hogy a karbantartási munkálatokat a Szövetség alkalmazásában lévő halőrökkel és egy társadalmi munkát végző személlyel végezték el. A partkaszáláshoz és a nádvágáshoz nagy segítségek voltak a motoros gépek. Örömmel veszi a Szövetség azoknak a horgászoknak a jelentkezését, akik tenni akarnak a versenypálya karbantartásáért.

Az ügyvezető elnök a versenypálya e szakaszát a versenyzőkön kívül azoknak is ajánlja, akik a halfogás öröme mellett, vágynak a természetbe, a feltétlen kikapcsolódásra, a sokféle madár énekére és a lenyugvó nap fényére is.

Ebben a horgász szezonban a Szövetség május 27-én megyei egyéni úszós horgászbajnokságot és július 15 megyei egyéni feeder bajnokságot fog tartani a versenypályán. Több horgászegyesület is kérte, hogy tarthasson egyesületi horgászversenyt tarthasson a versenypályán, melyet szövetségünk örömmel vesz.

Debrecen, 2018. április 26.

                  Csengeri Imre
szervezési és kommunikációs munkatárs

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..