A Látóképi Horgásztó környezetének rendezése

Utóljára frissítve 2018. május 08. 07:34

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége tájékoztatja Tisztelt horgásztársait, hogy a Látóképi Horgász tavon- ismertebb nevén DATE tó – tovább folytatódnak a karbantartási munkálatok.

Az elmúlt napokban az évek alatt szabadon burjánzó nádat vágattuk le és semmisíttettük meg. A part közvetlen közelében kivágattuk a vadon nőtt cserjéket.

A héten a TIVIZIG erdészeti szakembereinek az irányítása mellett ritkításra illetve kivágásokra kerülnek azok a fűzfák, amelyek korhadtak, és balesetveszélyessé váltak.

A napokban a TIVIZIG földmérője ellenőrizte a part mellett elhúzódó partisávot, és azt karókkal kijelölte. Minderre azon oknál fogva volt szükség, hogy a 2017. május 07-én induló partkarbantartásnál el lehessen végezni a parti sáv egyengetését. A parti sáv egy részénél kb. 800-en a kikerülő nádtorzsákból és iszapból lesz feltöltve a parti sáv a saját terültünkön. A kotrás a parti sávtól kb 10-12 m-re kerül végrehajtásra. Ezzel a munkával az eredeti állapotot szeretnénk visszaálltatni a szakemberekkel.

A fenti munkálatokkal 2018 május 15-ig szeretnénk végezni, hogy a Látóképi Horgásztóra területi engedélyt váltók kulturált, rendezett környezetben hódolhassanak szenvedélyüknek, a Horgászatnak!

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
<a href="https://flic.kr/s/aHsmf9uwpd" target="_blank">Click to View</a>

Debrecen, 2018. május 3.

                                                           Csengeri Imre
                                        szervezési és kommunikációs munkatárs

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.