Edzésnapok a Megyei Verseny előtt

Utóljára frissítve 2018. május 24. 09:38

resized IMG 1682Egy hét múlva rendezi meg a megyei szövetség az úszós egyéni bajnokságot. A versenyre való felkészülés jegyében egy-egy horgászt a múlt héten már lehetett látni a parton, s beszámolójuk alapján ígéretes az általuk fogott halmennyiség és halösszetétel. Mivel magam is nagyon szeretek folyóvízen horgászni, így tegnap vettem a felszerelésem, s kiruccantan a zúgó alá. Korán reggel indultam, hogy a reggeli hűvös még a parton érjen, majd mivel nagyon jól éreztem magam, így egész sokáig, a kora-délutáni órákig a parton maradtam.

 Rajtam kívül 2-3 horgász már kint volt a versenypályán, így igyekeztem olyan helyet választani, ahol legkisebb mértékben sem zavarjuk egymást. Mondhatni, hogy most is egyedül pecáztam olyan értelemben, hogy a többi horgász etetése biztosan nem volt hatással az én előttem álló halakra. Etetőanyag keverés, pakolás, szerelék összeállítás, elfáradás…… már a horgászat kezdetén. Dobos Jancsi csapattársamtól volt némi információm az előző napok horgászatáról, így próbáltam én is hozzá hasonló módon kezdeni a pecát. 

resized IMG 1668

Nagyon szép zsákmányt ejtett, ami engem is inspirált….

resized IMG 1682Etetést követően az első úsztatások máris kapással jártak együtt, majd tolásra sikerült halat fogni. Karikakeszeg ütötte le gyors egymásutánban többször is az úszót. Kisebbek, nagyobbak. Először kisebbeket, majd egyre növekvő méretben fogtam őket.

Az etetés hatására aztán később megjelentek a törpeharcsák, melyek között nagyon kicsi egyáltalán nem volt, viszont egy-két serpenyő érett bunkó fejű darab ki-ki rántotta a finomra hangolt gumit a botból. Volt aztán, hogy el-eltűnt az etetésről a hal, de érdekes módon rendre vissza tudtam állítani, majd egy-egy szép dévérkeszeg is megjelent.

resized 20180520 114442

resized IMG 1690

A nap már fájdalmasan sütött be a nádfal közé, de ez nem nagyon zavarta az uszonyosokat. Ez a nap cáfolta azt a keletis legendát, hogy csak addig lehet a csatornán halat fogni, míg a napfény el nem éri a nádfal tövét. Ezúttal ragyogó napsütésben is tudtam halat fogni.

resized 20180520 123143

Végül szép zsákmányt ejtettem, s az összes halat visszaengedtem a vízbe. Kelleni fognak jövő héten is….

resized 20180520 123205

 Kíváncsian várom, hogy ha verseny körülmények között 10 méterenként leüljük a pályát, akkor mennyi hal fog jutni a legügyesebbeknek, a szélsőknek és a szektorok közepén ülőknek. Ez évi horgászataim alapján bizakodó vagyok, hogy ezúttal versenyen is megfogható lesz 2-3 kiló. 🙂

Üdvözlettel: Krakkó Tamás

Forrás: topfishshe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..