VASÁRNAP VERSENY!

Utóljára frissítve 2018. május 13. 06:11

Tisztelt Horgásztársak!

Szövetségünk ez évben is megrendezi a Megyei Horgászcsapat Bajnokságot (MHCSB), melyre a tagegyesületek csapatait szeretettel meghívja.

                       A verseny ideje:         2018. május  13. (vasárnap)

                       Helye:                            Sziki-tó                      

A versenyen résztvevő egyesületek 1 csapatot indíthatnak, melyek 1 csapatvezetőből, 3 felnőtt és 1 ifjúsági versenyzőből állnak.

Az egyesületek csapatait felnőtt kategóriában olyan horgászok képviselhetik, akik a 2018. évre vonatkozóan elsődleges helyen (anya egyesületként) az adott egyesület tagjaiként vannak bejegyezve, ifjúsági kategóriában elegendő valamely Hajdú-Bihar megyei horgászegyesületi tagsággal rendelkeznie a versenyzőnek.

Kérjük, hogy lehetőség szerint versenybírót is szervezzenek a verseny tisztaságának biztosítása érdekében.

A csapatok tagjai négy szektorban versenyeznek az előzetesen kihúzott rajtszámok által meghatározott helyeken.

A helyezéseket szektoronként állapítjuk meg, a szektor helyezésekből áll össze a csapat eredménye, a  szektoronkénti legjobb ifjúsági versenyzőket egyéniben is díjazzuk.

A versenyzők 1 könnyű úszós készséget használhatnak 1 horoggal, a finomszerelékes országos versenyszabályzatnak megfelelően.

                        Nevezési határidő: 2018.04.15.

Nevezési díj 12.000,- ft csapatonként, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a 11738008-20014483 bankszámla számra való utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában lehet befizetni  (utalás esetén a közlemény rovatba az egyesület nevét és az utalás jogcímét szíveskedjenek feltüntetni).  Ezen túlmenően az egyesületi csapatok jelentkezését a            horgaszversenyhbm@gmail.com  e-mail címre írásban várjuk. A versenypálya adottságai miatt az első 14 csapat jelentkezését tudjuk csak elfogadni, mely sorrendet a nevezési díj befizetésének időpontja határoz meg. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. Azon csapatoknak, melyek az érvényes nevezésük ellenére a versenyen nem vesznek részt, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni, továbbá a 2019. évi megyei csapatversenyben nem tudjuk nevezésüket elfogadni.

Azon horgászok, akik a 2018. évre Országos horgászsport területi jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről.

A versenyen résztvevők számára ásványvizet, ebédet és büfét biztosítunk.

A verseny menete:

06.30 – 07.00 gyülekező

07.00 megnyitó, szabályismertetés, regisztráció

07.30 sorsolás

07.45-től rajthelyek elfoglalása

09.50-től alapozó etetés megkezdése

10.00-14.00 verseny (ifi kategóriában a verseny 10.00-13.00 –ig tart)

14.00-tól mérlegelés

15.00-tól ebéd elfogyasztása, eredményhirdetés

A megyei csapatversenyre (MHCSB) készülő versenyhorgászoknak a Sellő HE mint a Sziki-tó vízkezelője, edzési lehetőségeket biztosít az alábbiak szerint:

1000 ft/fő/nap területi engedély (napijegy) megváltása mellett a versenyzők a megyei verseny időpontjáig edzhetnek a Sziki-tó előre meghatározott partszakaszán. A kedvezményes versenyzői napijegy vásárlásának feltétele az, hogy a csapatvezetők az egyesületükhöz tartozó versenyzők névsorát juttassák el Dobi Gáborhoz a Sellő HE elnökéhez. Ezen névsorban szereplő versenyzők a halőrházban válthatják ki a kedvezményes napijegyeket. A napijegy természetesen csak egy bot használatát teszi lehetővé, halat a tóról elhozni nem lehet. A megváltott területi engedélyek szervezett válogató versenyek szervezéséhez is használhatók. Ez esetben Dobi Gáborral a versenyfelelősöknek előre időpontot kell egyeztetni.

Dobi Gábor elérhetősége: dobigabor2@freemail.hu     30/5225131

A MOHOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének egyszerűsített versenyszabályzata a 2018. évi megyei csapatversenyre:

1., A verseny felnőtt kategóriában 4 óra, ifjúsági kategóriában 3 óra időtartamú, igazodva az országos versenyszabályzathoz.

2., Minden versenyző 1 horgászbottal horgászhat, melyen kizárólag úszós felszerelés lehet egyetlen egyágú horoggal. A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat.

3., Ifjúsági versenyzőknek az etetés megkezdéséig a horgászfelszerelés összeállításában, etetőanyag keverésben, stb.  mindenféle segítség nyújtható, azt követően kizárólag csak szóbeli segítségnyújtás engedélyezett.

4., Felnőtt versenyzőknek a rajthely elfoglalását követően a verseny végéig semmilyen külső segítség igénybe vétele nem engedélyezett.

5., A verseny során a versenyzők maximálisan 20 liter etetőanyagot és 2,5 liter élő anyagot használhat fel, melyből a szúnyoglárva mennyisége nem haladhatja meg a 0,5 litert, ebből a horogra szánt tűzőszúnyog mennyisége a 0,125 litert.

6., A verseny során kifogott halat kizárólag haltartóban lehet tárolni, élettelen hal a verseny végeztével nem mérlegelhető.

7., Mérlegelést követően a halat vissza kell helyezni a horgász haltartójába, majd a teljes szektor mérlegelésének végeztével kíméletesen vissza kell engedni a tóba!

8., Ifjúsági versenyzőként indulhat minden olyan horgász, aki a verseny lebonyolítását megelőző év december 31-ig nem töltötte be a 18. életévét.

9., A szabályokat megsértő csapat ellen óvás nyújtható be akár szóban is, a szektorokban tartózkodó szektorbíróknál, ill. a versenybizottságnál. Az óvás díja 10 000 Ft, melyet az óvást benyújtó csapat visszakap abban az esetben, ha a versenybizottság az óvást jogosnak találta.

10., A rövidített versenyszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a hivatalos finomszerelékes országos versenyszabályzat rendelkezései az irányadóak. http://ovhb.hu/index.php/versenysport/ovhb/versenyszabalyzatok/167-nemzetkozi-versenyszabalyzat

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk!

Debrecen, 2018.02.20.

                                                                                                       Üdvözlettel: Krakkó Tamás

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.