Versenyládáról jelentem: Hajdú-Bihar Megyei Csapatbajnokság történései

Utóljára frissítve 2018. május 21. 06:08

Írta: Harangi Csaba

Idén is a balmazújvárosi Sziki tó kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy helyet biztosítson a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Csapatbajnokság lebonyolítására. Ennek mi horgászok is örültünk, profi versenyre alkalmas helyszín stégekkel és kitűnő halállománnyal. Persze emlékszem az előző évire, nem volt könnyű tartani a rakót az biztos, olyan szél fúj itt mindig, hogy az nem felejtős ám. Lássuk mi lesz idén?

A megyénkből 14 csapat nevezett a csapatbajnokságra, így aztán az A, B, C, D szektor 14 helyből állt. Természetesen mi is ott voltunk a TATI CARP TEAM: én, Dudás Imi, Fekécs Zoli és az új ifink Feczkó Tomika. A húzás megvolt, elhelyezkedés felkészülés a szomszédok méregetése, ki mire képes, veszélyes, vagy nem a szomszéd, mikor mit nyert eddig.. A dudaszó elhangzott matchbotok  suhogtak, rakók lendültek előre. Ilyenkor lehetne írni, hogy ez és ez történt, de nem írhatom hiszen én is a ládán ültem és versenyeztem, honnan is tudhatnám hol mi történik  mikor 56 versenyző kezdett el horgászni egyszerre, szóval lássuk csak a magam pecáját.

Én a rakót választottam, bár tény és való egy matchbotos etetést is készítettem, úgynevezett B tervnek. Azért valahogy nyugodtabb is vagyok ma, a hátam mögött ül valaki és igencsak sok önbizalmat önt belém az biztos. Nem is akar indulni a fogás, mintha csak nem is lenne hal a tóban, idegesítő nem találom a halakat. Már eltelt fél óra és hal nélkül vagyok, ezen közben jó pár ügyes horgász matchbottal már 2-3 keszeget fogott. A szomszédom Kerekes Zoli bevág a matchbottal, ott már ponty van a horgon azzal küzd, így elég nehéz lesz utolérni hiszen ott máris bónuszhal van a horgon.

Míg fárasztja a halat, addig nekem végre van kapásom is és gyorsan két halat fogok, megjöttek az etetésre a dévérek, bár kárászokat vártam. Fogom már a harmadikat is, mikor megtudom hogy olyan kevés a fogás a pályán, hogy én csak örüljek hogy van halam.. Nocsak, ez jó? Három hal az első órában? Érdekes, szerintem meg gyenge, nagyon is…

Végre felpörög a peca, a kapások folyamatossá válnak, ki-kiszalad a vékony csőgumi a Kedvesem számolja a halakat, értékeljük az eredményeket, talán már utolértük a szomszédot, hátha… Közben jönnek a hírek innen is, onnan is, tényleg kevés a hal a pályán és nem eszik. Néha szünet következik a kapásban, benyúlok egy kárászért matchbottal, de ez csak öt perc, aztán vissza rakóra.

Közeleg a vége, szokásos begyakorolt mozdulatsor betolás, gombóc , csali vezetés várakozás feszülten és szép lassan újfent elindul az úszó. Beemelek biztos megint dévér, de hiába tolnám hátra a botot a gumi bennmarad, majd hatalmas amur test emelkedik fel, kísérteties és egyben ijesztő is… A hátam mögött is megijed a Kedvesem, van baj bőven épp topszett cserém volt, 0,11 előke, 14-es horog, citromsárga Daiwa hydrolastic  gumi a legvékonyabb… Nem baj, nézzük az időt pont 10 percem van és vége lesz a versenynek, a fogadóirodák vajon mennyi esélyt adnának nekem?

Mindegy, csak azt hallom, hogy sokan vannak a hátam mögött latolgatják az esélyeket az amur pedig már kéttagos topszetten köröz össze-vissza. Hol a haltartómnál úszik, hol a nádfal elé megy, de nem lehet megemelni képtelenség, túl nagy és bizony nem fáradt ez hal nem fárad kicsit sem. Nézzük az óramutatót, de nem is kell mert dudaszó van, 5 perc múlva vége a versenynek.

Akkor hát elkezdem szedni a gumit az oldalkivezetésen keresztül, eddig csak finoman csináltam, most drasztikusan szedem míg a nyúlása lassan már-már véges nem lesz… Nézem a mutatót, utolsó pechez érkezünk, hüvelykujj rászorít a gumira kicsit emelek a hal nekimegy a nádfalnak én pedig elengedem az összes gumit, miközben szákolom a halat és viszem a szákfejet a hallal a láda mögé.. Mire parton a hal, a dudaszó jelzi a verseny végét… Csak átkarolni tudom Ildit, semmi máshoz nincs erőm..

A verseny véget ér és lássuk a végeredményeket:

Felnőtt eredmények:

1 CSALI HE 14 pont 26200 gramm
2 SELLŐ HE 15 pont 23270 gramm
3 ÁLOMHAL HE 19 pont 32735 gramm

 Ifjúsági versenyzők eredményei:

   
1. VAS BALÁZS KOMÁDI 4820 gramm    
2. SOROSI PÉTER CSALI HE 4440 gramm    
3. MOZSÁR MÁTÉ SELLŐ HE 4000 gramm    

Gratulálok a helyezetteknek!

Harangi Csaba

Forrás: Horgászfirkász Blog

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..