Engedély nélkül nyolc bottal horgászott egy személy a Keleti főcsatornán…

Utóljára frissítve 2018. június 17. 06:53

Engedély nélkül egyszerre nyolc bottal horgászott egy személy a Keleti főcsatornán, amit az éber halőreink észrevettek.

Képünk illusztráció

A Keleti főcsatorna Balmazújvárosi részén a Szőllősi közúti híd közelében az esti órákban a Szövetség halőrei ellenőrzés alá vontak egy ott horgászó személyt. P. D. egy időben 8 darab orsóval szerelt horgászkészséggel próbálkozott rablóhalat fogni.

Nem csak a horgászó P. D. de a halőrök is meglepődtek ugyanis ennyi horgászbottal horgászó személlyel még nem találkoztak ellenőrzéseik alkalmával.

 Az elkövetett jogszabálysértést az elkövető a helyszínen elismerte, így őt a halőrök a mezőgazdasági és szakigazgatási hivatal vadászati és halászati osztályán feljelentették a hatóságnál.

Szövetségünk azt ígéri, hogy a későbbiekben is fokozott ellenőrzéseket tartanak majd halőreink a kezelésünkben lévő vizek partjain.

Ismételten felhívjuk, a horgászni akarok, vagy horgászók figyelmét arra, hogy a horgászatra jogosító feltételek megléte esetén legfeljebb kettő (egyenként legfeljebb három horoggal felszerelt) horgászkészséget, valamint egy darab, egy négyzetméternél nem nagyobb csalihalfogó hálót használhat a horgász. (vhr. 26. § (2) bek.)

Debrecen, 2018. június 13.

                    Csengeri Imre
szervezési és kommunikációs munkatárs

Print Friendly, PDF & Email