Halfőző verseny kiírás

Utóljára frissítve 2018. június 17. 06:53

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége hagyományteremtő szándékkal 2018. június 23-án, tagegyesületei részére szabadtéri halfőző versenyt szervez Hajdúszoboszlón, a repülőtér zöldterületén.

A versenyre várjuk a tagegyesületek tagságából egy, 2-4 főből összeállított csapatot valamint azokat a horgászokat és hozzátartozóikat, akik egy „buli főzésen” részt kívánnak venni, mint szurkolók vagy nézők.

 Főzőverseny kiírás:

Helyszín: Hajdúszoboszló repülőtér, GPS koordináták: 47°27’21N 21°23’27E

Időpont: 2018. 06. 23.

Nevezési díj: 10.000 Ft/csapat. A tagegyesületek csak egy csapatot indíthatnak. A Szövetség minden csapatnak 3 kg. vegyes halat biztosít, ami a helyszínen kerül kiosztásra.

Nevezési határidő: 2018. 06. 19.12:00 óra. Késve érkezett nevezést NEM áll módunkba elfogadni.

A nevezési díj tartalmazza: a halon kívül a terület biztosítását, villany csatlakozást, vízvételi lehetőséget illemhely biztosítást, a zsűrizést, 2 db. szemetes zsákot valamint hozzájárulást a MA-HAL rendezvényen való részvételhez.

Kérjük a részvételi szándékot írásban jelezni vagy leadni elérhetőségeinkre (személyesen: Debrecen Blaháné u. 4.sz., e-mailben:hbmhszsz@gmail.com).

A nevezési díjat az alábbi számlaszámra lehet teljesíteni: a 11738008-20014483 (a megjegyzés rovatban kérjük, feltüntetni a Horgász Egyesület nevét és, hogy „Hallé főző verseny”).

Aki személyesen kívánja a nevezési díjat befizetni a Szövetségi irodába nyitva tartási időben teheti meg (hétfő-csütörtök 8:00-12:00 és 13:00-15:00, péntek 8:00-11:00) Kérjük a befizetésről szóló igazolást a rendezvényre bemutatás céljából elhozni.

Program:

  • 7:00 órától   – Regisztráció, Főzőhelyek elfoglalása,
  • 7:30órától     – A hal kiosztása,
  • 8:00                – Megnyitó,
  • 8:15                  – Főzés kezdete,
  • 9:00-tól          – Zsűrizés folyamatosan (megjelenés, íz világ, tálalás, környezet)
  • 11:30-tól         – Az elkészült ételek folyamatosan leadhatók a zsűrinek,
  • 12:00               – Főzőverseny vége
  • 13:00               – Eredményhirdetés

A csapatoknak az elkészült halételt legkésőbb 12 óráig le kell adni a zsűrizésre.

Vízvételhez, tűzbiztosításhoz 5-10 literes műanyagkannát kell biztosítani minden csapatnak!

A halon kívül minden főzéshez szükséges kellékről és anyagról a csapatnak kell gondoskodni!

Kérjük a főzést az elvárható higiéniai szempontok betartása mellett végezni.

Célszerű, ha a nevezett csapatok rendelkeznek asztallal, székkel sátorral.

A gyepterület védelme érdekében az ételek fatűzön való elkészítését csak olyan tűztérnél lehet kialakítani, ami nem érintkezik, a gyepfelületével!

Az elkészült ételek árusítása a rendezvényen tilos!

A zsűrizés folyamata:

A zsűri 3 főből áll.  A zsűri elnöke: 1 fő mesterszakács, tagjai: 1 fő szakács,  valamint felkérés alapján egy közéleti személy.

Az értékelés szempontjai és a pontszámok:

  • Helyszín, környezet (előkészületek, tisztaság, hulladék gyűjtése, kezelése) 1 – 10 pont
  • Megfelelő megjelenés (előírások szerinti öltözet) 1 – 10 pont
  • Az étel megjelenése, ezen belül szín 1 – 10 pont, küllem, állag 1 – 10 pont, illat 1 – 10 pont
  • Az étel íze, zamata 1 – 30 pont
  • Hús íze, konzisztenciája 1 – 15 pont
  • Összbenyomás 1 – 25 pont
  • Maximális pontszám 120 pont

A pontozás végeredménye alapján a résztvevő csapatoknak arany-ezüst-bronz minősítésű oklevelek kerülnek kiosztásra. Aki arany minősítést kap, az képviseli megyénket a MA-HAL halfőző versenyén, Tiszacsegén 2018. szeptember 01-én.

Parkolás: A főzőversenyre nevezett csapatoknak a kipakolás idejére van lehetőség a repülőtér területére a gépjárművel történő behajtásra. Ezt követően gépjárműveket a kijelölt parkolóhelyen kell elhelyezni.

A rendezvényt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kijelölt állománya és a Hajdúszoboszlói Polgárőr Egyesület felügyeli.

A Szövetség Vezetése a résztvevő csapatoknak és a Vendégeknek eredményes versenyzést és jó szórakozást kíván!

Debrecen, 2018. 06.05.

Tisztelettel:

Cserepes Norbert Ernő

    ügyvezető elnök

Print Friendly, PDF & Email