Jött a nagy harcsa…

Utóljára frissítve 2018. augusztus 15. 08:05

Az alábbi fogás nem hazudtolta meg azt a közismert tényt,hogy  a harcsa vizeink legnagyobbra növő ragadozó hala.

A Látóképi Horgásztóról is kijelenthető, hogy ideális életteret nyújt a harcsák számára a víz. Az ideális vízmélység, a megfelelő búvóhely és nem utolsó sorban az elegendő táplálék jó harcsatartó helynek bizonyul.

Ezt a tény támassza alá az is, hogy a Látóképi Horgásztóból 2018. július 27-án kifogásra került egy 41,20 kg súlyú harcsa.

Horváth Imre horgásztársunk július 26-én 21:30 körül megfogta ezen a horgászaton az első harcsáját, ami 4-5 kg közöttinek bizonyult.

Június 27-én 1:30 perckor újból harcsakapás volt, és 15-20 perces fárasztás után a partra került a hal.

Mivel a tóparton nem volt olyan mérleg, amivel pontosan meg lehetett volna állapítani a hal súlyát ezért haza szállítás után Bársony Miklós, Elek Imre, és Horváth Debóra horgásztársak jelenlétében történt a mérlegelés.

Szövetségünk vezetése úgy döntött, hogy azon horgásztársak, akik a Látóképi Horgásztóból 40 kg feletti harcsát fognak azoknak a következő idényre térítésmentesen biztosít horgászati lehetőséget a horgásztavon. Mindezek alapján Horváth Imre spottársunknak 2018. évre már biztosított a horgászata a Látóképi Horgász tavon.

Íme, a beszámoló a nagy fogásról Horváth Imre sporttárs szavaival:

„2018. július 26.-án én Horváth Imre elmentünk horgászni lányommal, Horváth Debóra sporttárssal a volt Date víztározó hátulsó szakaszán felszíni szereléssel élő hallal. A csali vízbe helyezése után az első fogás 21óra 30 perckor történt meg. Rövid fárasztás után az egy eredmény egy 4 és 5 kilogramm közötti harcsa. A következő fogás 27.-e hajnalán következett 1óra 30perckor. 15.20 perces fárasztás után a kapás eredménye egy 41.20kilogrammos harcsa volt. Mivel nem állt rendelkezésünkre megfelelő mérleg, ezért otthon tudtuk lemérni, ahol Bársony Miklós sporttárs, Elek Imre sporttárs és Horváth Debóra sporttárs volt jelen.”

GRATULÁLUNK A KAPITÁLIS HALFOGÁSÁSHOZ!

Debrecen, 2018. augusztus 2.

                    Csengeri Imre

kommunikációs és szervezési munkatárs

Print Friendly, PDF & Email