Szolunáris naptár 2019 – A horgász naptár

szolunáris naptár 2019

A szolunáris naptár 2019 évre megmutatja azokat a napokat, amelyeken a horgászat eredményesebb lehet a többitől. Ezt a horgász naptárat egy angol ichtiológus, John Alden Knight által végzett megfigyelések alapján készítik. A szolunáris naptárat a feltatlálója több, mint 30 féle körülményt megfigyelve készítette el az első horgásznaptárat.

A környezeti tényezőket vizsgálatai során végül három tényezőre szűkítette le, melyek a leginkább hatással voltak a kapásindexre. Ezek a hatások a Hold, a Nap, illetve a tenger esetében az apály és a dagály váltakozásai voltak. Ezen megfigyelések alapján készítette el az első szolunáris naptárat 1926-ban, és ugyanez a horgásznaptár alapja napjainkban is.

Horgász naptár 2019

A horgászok a szolunáris naptár 2019 -es kiadását is bizonyára annyira kedvelik majd, mint a korábbiakat. Néha bejön, néha nem. Ezeken felül természetesen nagyon sok minden befolyásolja még a kapásindex alakulását, így ez nem szentírás. Kiindulási alapnak jó rápillantani, de messzemenő következtetéseket nem vonnék le a a horgász naptár 2019 -es adataiból. Ha épp pecázni mennél, de a mai fogási esély nem kecsegtet sok jóval, azért tégy egy próbát. Legalább lesz egy remek kifogás, mely szerint a szolunáris táblázat is mutatta, hogy esélytelen vagyok. Olyan, mint a halas sapkám. Ha rajtam az a baj, ha nincs rajtam, az a baj.

szolunáris naptár 2019 horgász naptár
A szolunáris naptár 2019 -ben. A horgász naptár előrejelzéseit ne vedd szentírásnak!

Szolunáris naptár 2019 – Holdnaptár

A szolunáris naptárnál figyelembe vett tényező a hold éppen aktuális állása is. Jó ezzel is tisztában lenni! Már csak azért is, mert egy holdfényes éjszakán, tiszta időben nagyon jó egy éjszakai peca. Bár kétség kívül hidegebb van, mint egy kissé felhős időben, de a rengeteg csillag és a ragyogó Hold kárpótolni fog.

Szolunáris naptár 2019 fogási esély
A szolunáris naptár egyik alapja a holdállás.

Forrás: Pecacsarnok.hu