Újból lehet horgászvizsgát tenni

A horgászvizsgára jelentkezés feltétele horgászkártya regisztráció, amit a www.mohosz.hu oldalon vagy horgászegyesületben/ regisztrációs ponton önállóan kell intézni.

Az állami horgászvizsga ingyenes. A horgászvizsgára már 10 éves kortól lehet jelentkezni, de minden horgásznak vizsgáznia kell legkésőbb abban az évben, amelyikben a 15. életévét betölti (a gyermekhorgászoknak eddig nem kötelező).

Kérjük, hogy vegyék figyelembe, hogy a horgászvizsgára jelentkezés és a vizsga menete megváltozott!

A horgászvizsga előtti nap legkésőbb 23:59 percig tud bejelentkezni a vizsgázó a HORINFO rendszeren keresztül horgászvizsgára. Menete, hogy a horgászkártya regisztráció során megadott vagy kapott felhasználónévvel és jelszóval tud belépni a saját profiljába a vizsgára jelentkező. A horgászvizsgára hozzák magukkal a személyi igazolványt, valamint a vizsgázó tudja a felhasználó nevét és a jelszavát, mert csak így tud belépni a HORINFO rendszerbe a mohosz.hu, vagy a horgaszjegy.hu oldalra és így tudja megkezdeni a horgászvizsgát.

Szigorító szabályok: a horgászvizsga előtt testhőmérséklet ellenőrzés és kézfertőtlenítés kötelező. Horgászvizsga előtt nyilatkozni kell írásban Covid-19 vírusra vonatkozóan. A horgászvizsga alatt a maszk használata kötelező.

Az elektronikus támogatottságú horgászvizsgán egyidőben csak 7 fő vizsgázó, valamint a 3 fős vizsgabizottság vehet részt, ezért indokolt két egymást követő órára meghirdetni a vizsgát.

A fenti szigorító szabályok a Covid-19 vírus miatt elrendelt veszélyhelyzet fennállásáig maradnak életben!

A horgászvizsgára való felkészülésben segítség lehet a mohosz.hu oldalon saját profilban található tananyag és gyakorlás.

Debrecen, 2021.február 19.

Csengeri Imre
PR. munkatárs