Kedves látogató! Az oldal jelenleg feltöltés alatt van, a tartalom nem teljes! Naprakész információért, hivja a lenti telefonszámot!

Hírek

Megyei Egyéni Parti Pergető verseny 2023. 11. 12.

2023.10.01 00:00
Megyei Egyéni Parti Pergető verseny 2023. 11. 12.

Tisztelt Horgásztársak!

A Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége megrendezi a Megyei Egyéni Parti Pergető versenyét a Keleti - főcsatornán, melyre a tagegyesületek versenyzőit szeretettel meghívja.

A verseny ideje: 2023.11.12. (vasárnap)

Helye: Keleti-főcsatorna III-as szakasza

Gyülekező:

Hajdúszoboszlót a Nádudvari úton elhagyva, a Nádudvari híd előtt jobbra letérve, majd balra a híd alatt áthaladva kb. 50 méterre található ligetes területen. GPS koordináta: 47.44911 , 21.32943

Versenyhelyszín:

A Keleti-főcsatorna hajdúszoboszlói szakaszán, a Nádudvari hídtól folyásiránnyal megegyezően a K8-as öntözőcsatorna műtárgyáig mindkét oldalon.

Nevezési határidő: 2023.11. 08. 16.00

Nevezési feltételek:

- Írásos jelentkezés a horgaszversenyhbm@gmail.com e-mail címre
- Nevezési díj befizetése
- 2023. évre érvényes állami horgászjegy

A versenyt szervezési szempontok miatt elsősorban az egyszerűségre és a becsületességre alapozzuk, így a kifogott halak hosszának mérését rábízzuk a versenyzőkre oly módon, hogy mérőszalag kifeszítése mellett a kifogott halról fotót készítsenek. A verseny végén a regisztrációs ponton fogjuk az eredményeket összesíteni. Mérés után minden halat azonnal vissza kell helyezni a vízbe. A versenyen csak a partról, vízbelépés nélkül lehet horgászni. Értékelhető halfajok: csuka, süllő, kősüllő, domolykó, harcsa, balin, fekete sügér, csapósügér. A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott, élő ragadozó halak számítanak bele. Bármilyen pergető módszer és műcsali használata megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség használható. pl. a twister fölé nem köthető műlégy. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata. Minden versenyzőnek kötelező a merítő és a horogkiszedő csipesz használata.

Minden kifogott ragadozó cm-ként 1 pont ér, minden megkezdett centimétert (egész centiméterre) felfelé kerekítünk. Azonos pontszám esetén a több halat fogó versenyző a kedvezményezett. Amennyiben a darabszám is megegyezik, úgy a nagyobb hal megfogása a döntő.

Nevezési díj 5.000,- ft/fő, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a 11738008-20014483 bankszámla számra való utalással, vagy személyesen a megyei szövetség irodájában (4024 Debrecen, Blaháné u. 4.) lehet befizetni. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. Azon horgászok, akik a 2023. évre országos horgászsport területi jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről. A versenyen a versenyzők saját felelősségükre vesznek részt, a versenyen esetlegesen történő balesetekért, károkért a rendezőség felelősséget nem vállal. A versenyt minimum 10 fő jelentkezése esetén rendezzük meg.

l.- ll.- lll. helyezetteket, valamint a legnagyobb halat fogó versenyzőt díjazzuk.
A verseny lebonyolítása:

07.00 -ig gyülekező
07.00 regisztráció, megnyitó, sorsolás
07.30-tól rajthelyek elfoglalása
08.00 - 13.00 verseny
14.00-tól eredményhirdetés, ebéd

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk.

Debrecen, 2023.10.06.

Üdvözlettel: Krakkó Tamás