Kedves látogató! Az oldal jelenleg feltöltés alatt van, a tartalom nem teljes! Naprakész információért, hivja a lenti telefonszámot!

Hírek

Megyei Csónakos Pergető verseny 2023. 10. 29.

2023.10.01 00:00
Megyei Csónakos Pergető verseny 2023. 10. 29.

VI. KELETI PERGETŐ KUPA

2023. október 29-én (vasárnap) a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége szervezésében megrendezzük a VI. Keleti Pergető Kupát a Keleti-főcsatorna földes-berettyóújfalui szakaszán.

A versenypálya a Keleti-főcsatorna 42. számú főút közúti hídjától folyásirányban felfelé 3.400 méter hosszúságú egyenes szakasza. Nagyszámú nevezés esetén a versenypálya a földesi híd felé tovább bővíthető.

SZABÁLYOK:

- Csónak bérlésére nincs lehetőség, minden csapatnak gondoskodnia kell a versenyzéshez szükséges csónakról, és annak kötelező tartozékairól. - A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani.
- A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50 m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket.
- A versenyen horgászni, csak lekötött, álló csónakból lehetséges, sodródás közbeni horgászat nem engedélyezett.
- A versenyen (a klasszikus légyen és streameren kívül) bármilyen gyári, vagy házi készítésű műcsali használható. Természetes csalival horgászni tilos! (pl.: döglött kishallal való pergetés). A forgókanalak, wobblerek hármashorga lehet légyszerű. Önálló, szóló legyek, streamerek használata, beleértve a balinólmos-legyes készséget is, tilos! - A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre akadt, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele.
- A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó (grip), vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata.
- Elektromos csónakmotor használata megengedett, robbanómotor használata a pálya szűk keresztmetszete miatt a verseny során NEM megengedett. A verseny végétől kezdve azonban engedélyezett a robbanómotor használata.
- A kifogott halakat AZONNAL, önállóan le kell mérni. A mérés során mérőeszköz mellett fotóval kell dokumentálni a fogást, illetve kitölteni a sorsoláskor kiosztott mérlegelőlapot.
- Mérés után minden kifogott halat szabadon kell engedni.
- Az eredménybe minden kifogott ragadozó és vegyes táplálkozású (domolykó, jászkeszeg) hal beszámít. (törpeharcsa nem) Az eredmények a csapat által kifogott halak teljes hosszát centiméterben összeadva alakulnak ki, minden megkezdett centimétert (egész centiméterre) felfelé kerekítünk.
- A verseny értékelésébe minden megfogott ragadozó hal teljes hosszban számít, nincs alsó limithatár és bónuszos értékelési rendszer.
- A korábbiaktól eltérően minden csónakpáros magának méri az általa megfogott halat. Ehhez szükséges mérlegelőlapot biztosítjuk. Kérjük, minden páros hozzon magával mérőeszközt és fotó készítésére alkalmas mobiltelefont.
- Szonár használata engedélyezett!
- Az itt nem szabályozott kérdésekben az Országos Pergető Versenyszabályzat az irányadó. Díjazás: Az első három csapat lesz díjazva serlegekkel, vásárlási utalványokkal. A versenyen mindenki saját felelősségre saját maga által biztosított csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. Nevezési díj csapatonként 15.000.-ft, amely magába foglalja a napijegy, pályarendezés, díjazás és az ebéd költségeit.

Nevezési feltétel:

- Írásos jelentkezés a horgaszversenyhbm@gmail.com e-mail címre
- Nevezési díj befizetése
- 2023. évre érvényes állami horgászjegy

Azon horgászok, akik a 2023. évre Országos Horgászsport Területi Jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről.

Nevezési díj 15.000,- ft/csapat, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége 11738008-20014483-00000000 OTP-s bankszámlájára történő utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában lehet befizetni. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk.

Nevezési határidő: 2023. október 24. 18:00 óra.

Amennyiben a versenypálya helyszíne nem alkalmas a verseny megrendezésére (zavarosodás stb.), arról a nevezetteket legkésőbb 2022. október 25-ig e-mailben tájékoztatjuk, és későbbi időpontban rendezzük meg a versenyt.

A Verseny Programja:

06.00 - 07.30 Gyülekező a Keleti-főcsatorna 42. számú főút közúti híd alatti részénél, regisztráció, csónakok vízre tétele

07:30 – 08:00 indulási rajtszámok kihúzása, vízre szállás (a versenyzők 20 másodpercenként kerülnek indításra)

08:00 - 13:00 verseny

13.30 - ebéd a Fish-Fantom Horgászegyesület keleti-főcsatorna berettyóújfalui üdülőszakaszán található vendégházában, eredményhirdetés, díjak kiosztása

Megközelítés: Berettyóújfalu felől Földes irányába a 42. számú főúton haladva, a Keleti főcsatorna előtt kb 200 méterrel jobbra fordulva, a gátőrház mellett elhaladva található a gyülekezési pont.

Gyülekezési pont GPS koordináta: 47.264579, 21.426513

A versenypálya:

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk!

Debrecen, 2023.09.25.