Kedves látogató! Az oldal jelenleg feltöltés alatt van, a tartalom nem teljes! Naprakész információért, hivja a lenti telefonszámot!

Hírek

Kerekítési szabályok

2024.01.08 00:00
Kerekítési szabályok

Tisztelt Horgásztársak!

Az alábbiakban a fogási napló kerekítési, összesítési szabályaira szeretnénk felhívni figyelmüket.

 

  1. Darabszám-korlátozás alá eső hal kifogása esetén a fogás időpontját 0–24 h formátumban, az óra és perc pontos megjelenítésével, minden esetben négy számjeggyel (pl. 08:05) is rögzíteni kell. A darabszám-korlátozással nem védett (egyéb őshonos és idegenhonos, valamint adatrögzítésre rendelt, beleértve a csalizás céljából felhasznált csalihal mennyiségét is) halfajok mennyiségét a horgász azok össztömegében kifejezve a horgászat befejezését követően, de még a vízpart elhagyása előtt köteles a fogási naplóba bejegyezni, itt a beírandó dátum és időpont a horgászat befejezésének ideje.

 

  1. A fogásösszesítő táblázatba a külön oszlopban nem nevesített, hanem kódszámmal ellátott halfajok kifogását az adott halfajhoz rendelt kódszám – „kód:” elnevezésű oszlopba történő – beírásával kell rögzíteni. Az 1-6. kódszámmal ellátott halfajok (azaz [1] compó, [2] sebes pisztráng, [3] angolna, [4] pisztrángsügér, [5] szivárványos pisztráng, [6] tokhalak) kifogása esetén azok tömegét darabonként kell rögzíteni. A 7-14. közötti kódszámmal ellátott halfajok (azaz [7] sügér, [8] garda, [9] domolykó, [10] jászkeszeg, [11] szilvaorrú keszeg, [12] paduc, [13] menyhal, [14] a külön oszlopban nem szereplő egyéb idegenhonos fajok) kifogása esetén azok össztömegét a horgászat befejezését követően, de még a horgászhely elhagyása előtt kell a fogási naplóba bejegyezni az 5. pontban meghatározott módon.

 

  1. A tömegnél az adatot legalább 0,5 kg pontossággal kell beírni úgy, hogy a megtartott hal(ak) esetén legalább 0,5 kg bejegyzett tömegnek mindenképpen szerepelnie kell. A napi darabszám-korlátozás alá tartozó halfajok, továbbá az amur, angolna, pisztrángsügér, szivárványos pisztráng és a tok halak testtömeg adatait egyenként (darabonként) kell rögzíteni. A bejegyzést naponta többször is el kell végezni, ha a horgász a vízterületet napközben elhagyja, azaz ismét el kell végezni, ha ugyanazon a napon horgászva ott ismét darabszámkorlátozással nem védett halfajokat fog ki.

 

Tehát, minden esetben a beírt hal tömegének tizedesvesszőt kell tartalmaznia.

2 kilogrammnál 2,0 kg a helyes bejegyzés.

2,24 kilogrammnál 2,0 kg-ot kell rögzíteni,

2,25 kilogrammnál 2,5 kg-ot kell rögzíteni,

2,74 kilogrammnál 2,5 kg-ot kell rögzíteni,

2,75 kilogrammnál 3,0 kg-ot kell rögzíteni.

 

  1. A leadás előtt az okmány tulajdonosa köteles úgy lezárni a fogási naplóját, hogy benne a megtartott halakra vonatkozó fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesítette, valamint összegezte a horgászattal eltöltött napok számát is.

 

A leadás végső határideje február 28.

 

Jó horgászatot kívánunk!